tarafından eklendi tarafından eklendi

Bioenerji Uzmanı Aysel Pekersoy

Bioenerji uzmanı Aysel Pekersoy ile bioenerji seansları ve eğitimleri. Gelin auranızı yükseltelim, hayata bakışınız değişsin.

Bilgi

Çakra Nedir? Çakra Türleri ve Renkleri Nelerdir?

Çakra Nedir ?

Çakra nedir ve çakraların türleri ve renkleri nelerdir sorusu sık rastladığımız bir soru olup cevabına gelecek olursak kısaca çakra, Hint kökenli bir kelime olup, Sanskritçe den dilimize girmiştir. Çark olarak bilinmektedir. Vücudumuzun belirli bölgelerinde olup o bölgedeki organları yöneten döngüsel hareketlere çakra denir.

Tüm vücutta kontrol ettiği organlar vardır. Evrendeki kainat enerjisi  bio enerji bedenimizde var olan bir enerji olup hayat akımını sağlar. Bioenerjinin vücuda giren kapılarına çakra denir. Vücudumuzda 7 çakra merkezi bulunur.

Çakraların kapalı olduğu durumlarda gerekli olan yaşam enerjisi vücuda yeterli giriş yapamaz. Bunun sonucunda sistemlerde ve fonksiyonlarda bozulmalar görülür. Çeşitli hastalıklar ve blokajlar oluşur. Sağlıklı bir bedende tüm çakralar açıktır, ve birbirleriyle koordineli şekilde uyum içinde çalışır. Aksi durumda hem bedensel hemde  psikolojik dengesizlikler baş gösterir.

çakra
çakra

Yaşam Enerjisi

Yaşam enerjisinin ulaştığı en küçük yapı taşı hücrelerdir. Vücudumuzda bulunan bu hücreler birbirleriyle titreşim oluşturarak çalışırlar. Bedenimize giren yaşam enerjisini organlara iletirler. Çakralar insan vücudundaki enerji noktalarının birleştiği yerlerde bulunur.

Çakralar enerji kanallarının ruhsal fiziksel ve duygusal fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlar. Hisler duygulara duygularda zihinde toplanan enerjileri oluşturur.

Oluşan bu enerji çakra merkezlerinde toplanır.Toplanan bu enerji çakraların birbirleriyle uyumlu çalışması sayesinde bütün vücuda iletilir. Çakraların istenilen şekilde çalışabilmesi için vücuda pozitif enerji girişi gerekir. Bunun için bütün negatifliklerden ve olumsuzluklardan kurtulmak ve olumlu düşünmek gerekir.

Aura hasarlanması veya zayıflaması

Auramızın yırtıldığı veya hasar gördüğü zamanlarda, bağışıklık sistemimizin zayıfladığı durumlarda, psikolojik ve ruhsal açıdan negatif olduğumuz da çakralarımızda kapanmalar olur. Bunları daha çok stresli ve üzüntülü olduğumuzda  çok hissederiz. 

Zihinsel çatışmalarda, korku anında  psikolojik baskı altında, endişe , pişmanlık gibi  duygular hissettiğimizde auramızda zayıflıklar baş gösterir. Enerji düşüklüğü  yaşarız.

Ergenlik döneminde yaşanan sorunlar, çocukluk dönemindeki acı ve travmalar, cinsellik problemleri gibi psikolojimizi ve ruhumuzu  yıpratan sorunlar karşısında çakralarımızda kapanmalar olur.

Çakra Türleri ve Renkleri Nelerdir?

Vücudumuzda; Kök, pelvis, karın, kalp,boğaz, alın, taç çakradan oluşan 7 adet ana çakra merkezi vardır.

çakra ve renkleri
çakra ve renkleri

1-Kök Çakrası

Bedendeki iskelet sistemini,  omurga dişler, bacaklar, tırnaklar gibi sert yapıyı kontrol eder. Rengi kırmızı, elementi topraktır. Ayrıca kemik iliğinide kontrol ettiğinden dolayı bağışıklık sisteminide etkiler. Toprak ile vücudu temas ettirmek ve toprak altındaki besinleri  tüketmek gerekir.

2-Pelvis Çakrası

Üreme sistemleri, idrar sistemleri, yumurtalıklar, cinsel organların böbreklerin ve  mesanenin  kontrolünü yapar. Bu çakranın bozulması diyabet, kısırlık ve yüksek tansiyon hastalıklarının oluşmasına neden olur. Rengi turuncu, elementi sudur. Pelvis çakrayı çalıştırmak için ve hastalıklardan arıdırmak için bol su içmek ve turuncu gıdaları tüketmek gerekir.

3-Karın Çakrası (Manipura Çakra)

Sindirim sistemini kontrol eder. Düşüncelerin beden üzerindeki etkisiyle ilgilidir. Mükemmel olma duygusu bu çakra merkezinin en büyük sorunudur. Bu çakra bloke olduğunda pankreans, safra kesesi, dalak gibi organlarda bozulmalar baş gösterir. Bu çakranın rengi sarı, elementi güneştir. Bol bol güneş ışığına çıkmalı ve sarı renkte gıdalar tüketmek gerekir.

4-Kalp Çakrası  (Anahata)

Beynin denge, alma verme ve paylaşma merkezini kontrol eder. Sanatsal eylemler ve sevginin merkezini kontrol eder. Bu çakralar bloke olduğunda kalp, meme sorunları ve akciğerlerde rahatsızlıklar, yorgunluk, uykusuzluk, paranoya gibi rahatsızlıklar görülür. Elementi hava, rengi yeşildir. Doğada ve açık havada bulunmak, yeşil sebzeler tüketmek gerekir.

5-Boğaz Çakrası (Vişuhha)

Duygu ve düşünceleri ifade edebilme merkezini yönetir. Bu çakra kapandığında boyun ve boğaz bölgesinde hastalıklar, troit gibi rahatsızlıklar baş gösterir. Doğada özellikle temiz havada yürüyüş yapmak, mavi ve mor renkli besinler tüketmek gerekir. Rengi mavi, elementi eterdir.

6-Alın Çakrası (Anja)

Kayıtların saklandığı hafıza merkezidir. Bu çakranın kapalı olması durumunda  göz,  baş ve beyinle ilgili rahatsızlıklar baş gösterir. 3 . gözü temsil eder. Rengi indigo mavisidir. Çakranın açılmasında meditasyon ve spirütüel çalışmalar etkili olur. Kuru yemişler, yulaf, balık gibi hafızayı güçlendiren besinler yemek gerekir.

7-Taç Çakrası (Sahasrara)

En önemli çakramızdır. Enerji girişi buradan başlar. Başın üst kısmında bulunan kozmik enerjiyle bağlantı yeridir. Farkındalık, maneviyat, ve bilinç ile ilgili sistemleri yönetir. Bu çakranın kapanması depresyon, stres gibi durumların oluşmasına neden olur. Rengi menekşedir. Bu çakranın açılması için zihnin temizlenmesi ve arınması gerekir.

2 thoughts on “Çakra Nedir? Çakra Türleri ve Renkleri Nelerdir?

  • oğuz

    bende diyorum neden sürekli mutluyum meğerse Kalp Çakrasından mış sürekli yeşillik tükettiğim içinmiş meğer yazınız için teşekkür ederim size sitenizi takibe aldım

    Yanıtla
  • acemi bioenerjist

    geçen yıl çok sevdiğim kaktüsüme bionerji uygulamıştım ve üzerinde 60 tane çiçeği vardı görenler şaşıyordu çok güzeldi.Bu yıl hiç uygulamadım üzerinde 5 veya altı tane çiçek vardı.Bioenerjimin yüksek olduğuna inanıyrm keşke Aysel Hanımdan bioenerji eğitimi alabilsem insanlara faydalı olmak isterdim.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir